Bitkisel Yağlar

SUSAM YAĞI (Sesamum oil)

susam yağı nasıl kullanılır 150x150 SUSAM YAĞI (Sesamum oil)

SUSAM YAĞININ FAYDALARI VE YAPISAL ÖZELLİKLERİ

Susam yağı (Sesamum oil)

Susam yağı (Sesamum indicum), Pedeliaceae familyasına ait, anavatanı Afrika olan bir bitki türüdür. Türkiye’nin sıcak bölgelerinde tarımı yapılmaktadır. Susam bitkisi tohumları kapsül meyvelerinin içinde bulundurur ve bu kapsüller çok sayıda tohum bulunur. Genelde yağı için yetiştirilmekle birlikte, tahin susam dan yapılmaktadır. Ayrıca susam simit ve çörek üzerine konularak hoş bir tat sağlamaktadır. Susam oldukça lezzetli bir baharattır.

Susam yağının en önemli özelliği, yapısında bulunan vitamin, mineral, antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin içeriğe sahip olmasıdır. Özellikle A, B ve E vitaminleri bakımından zengin, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri içermesi susam yağının değerini bir kat daha artırmaktadır. Mineral olarak ise demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum, antioksidan olarak ise susam bitkisine kendi adını veren Sesamol, besamolin ve sesamin antioksidanları içermektedir.

susam yağının faydaları

Bilinen en güzel masaj yağıdır. Kuru ciltleri yumuşatır, besler. Selülitlere uygulandığında oluşacak farklılıkları görebilirsiniz. Romatizmaya karşı şifalı bir yağdır. Artroz ve kireçlenmelerde eklemlerin kuvvetlenmesini sağlar. İçerdiği lesitin ve diğer maddeler ciltte uzun süre bozulmadan kalabilir. Bu sayede cildin erken yaşlanmasını engeller. Susam yağının mantarlara karşı da savaş açtığı bilinmektedir.

Baobabyagi SUSAM YAĞI (Sesamum oil)

Vücutta bulunan saç, tırnak, kaş, kirpik gibi yapıları güçlendirici, varsa kırıkları iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Bunun için masaj şeklinde uygulanmalıdır. Cildi besler, masaj yağı olarak da kullanılabilir. Banyo sonrası her cilt tipi için sürülebilir. Güneşe karşı çok güçlü koruyucu etkisi bulunmaktadır. Zaten birçok güneş yağının da terkibinde yer almaktadır.

susam yağı nasıl kullanılırsusam yağının faydaları SUSAM YAĞI (Sesamum oil)

saç bakımında susam yağı

Doğrudan saç diplerine ve tırnaklara tatbik edilebilir. Saçlar bu yolla güçlenir ve beslenir. Özellikle kepekli ve mantar enfeksiyonlu saçlara çok iyi gelir. İçindeki kalsiyum dolayısıyla, vitamin eksikliği olan ve kırılan tırnakların dostudur. Susam yağı nemlendirici olarak banyo sonrasında vücuda masaj yapılarak uygulanır.

en iyi masaj masaj yağı susam yağı

Saç bakımında badem, fındık ve çam terebentin yağları ile birlikte kullanılabilir. Masaj yağı olarak aromaterapide önemli yer taşır. Susam yağı Ayurvedik tedavide de sıkça kullanılır. Cilt sorunları ve mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır. Cilt yaşlanmasını geciktirir, Hücre deformasyonunu ve hücre ölümlerini engeller. Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır. susam yağı cilde masaj yöntemiyle iyice yedirilmek süretiyle uygulanmalıdır.

SIRADAKİ MAKALE: BADEM YAĞI

 

Paylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

SUSAM YAĞI (Sesamum oil) Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum Yaz

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

doayagreklam.gif (300×250)

Facebook Takip Et

Rastgele Yazılar

CALPA YUMRUSU (Exogonium purga Bentham)

CALPA YUMRUSU (Exogonium purga Bentham)

22 Mayıs 2013 | Yorum Yok
FASÜLYE (Phaseolus vulgaris)

FASÜLYE (Phaseolus vulgaris)

12 Ağustos 2013 | Yorum Yok
MANDALİNA YAĞI ( Citrus Reticulata )

MANDALİNA YAĞI ( Citrus Reticulata )

9 Nisan 2013 | Yorum Yok
ÜVEZ AĞACI VE MEYVESİ (Sorbus)

ÜVEZ AĞACI VE MEYVESİ (Sorbus)

13 Ocak 2013 | Yorum Yok
AVAKADO (Persea americana)

AVAKADO (Persea americana)

10 Mayıs 2013 | Yorum Yok

Twitter Takip Et

Trend

porno