Bitkisel Yağlar

NERGİZ YAĞI

nergiz yağı faydaları NERGİZ YAĞI

 

NERGİZ YAĞI

Nergis yağı, Nergis; nergisgiller (Amaryllidaceae); familyasından Narcissus cinsinden bitki türlerinin ortak adı.Çiçekleri kuvvetli kokulu, sarı veya beyaz renkli, tek tek veya birkaçı bir arada bulunurlar. Her bir çiçeğin ortasında beyaz veya sarı renkli bir tacı vardır. Organik maddelerce zengin, nemli, kumlu, tınlı toprakları sever. Soğanlarıyle üretilir. Nergis türleri daha çok süs bitkisi olarak yetiştirilir. Fulya, beyaz nergis, yabânî zerren gibi çeşitleri vardır. Aynısafa olarak da bilinir. Kaynatılıp suyu içildiği veya haşlanarak yenildiği zaman kusmayı tahrik eder, midenin dibindeki rutubeti çeker. Soğuktan meydana gelen nezleye karşı faydalıdır.

Nergis yağı, nergiz  çiçeklerinden buhar distilasyonu yöntemi ile elde edilen yağ, az miktarlarda elde edilir. Bol karotin içerir.

Nergis Yağının Faydaları

Ağrı kesici ve terleticidir. Kuru ve çatlak ciltlerde kullanılabilir. Gut stalarına, ülserde, karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Sarada faydalıdır. Selülitte kullanılabilir. Kusturucu olarak kullanılır. Adet söktürücüdür. Mantarlara karşı faydalı olduğu bilinmektedir. Ateş düşürür, basur (hemoroid) ve variste kullanılabilir.

Baobabyagi NERGİZ YAĞI

Mikrop öldürücü ve kanı temizleyicidir. Hücre yenileyici ve yara iyileştirici olarak faydalıdır. Nergis yağı Kusturucu olarak kullanılır. Epilepsiye karşı faydalıdır. Kabızlığı giderir ve ishal yapar. Yatıştırıcıdır. Ateşi düşürür. Rahim ve mesane ağrılarını giderir. Fazla kullanılmamalıdır.

nergis yağı nasıl kullanılır

Cilt bakımında yüksek nemlendirici olarak kullanılır. Hassas ciltleri dengeleyici ve güçlendirici özelliği vardır. Tahriş olan ciltleri onarır. Güneş ışınlarına karşı cildi korur ve nemlendirir. Bunlar dışında varis ,egzama, sivilce, mantar,pişik,isilik ve döküntü gibicilt problemlerine de destekleyici ve yardımcıdır.

Nergiz yağı, haricen yağ ve krem formatında kullanılır. Düzenli olarak cilt temizliği yapıldıktan sonra problemli bölgeye sürülür.

Dahilen, Günde 2-3 damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak veya yarım çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak alınır.

BİR SONRAKİ MAKALE: OKALİPTUS  için bastırıver garii

Paylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

NERGİZ YAĞI Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum Yaz

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Facebook Takip Et

Rastgele Yazılar

NERGİZ YAĞI

NERGİZ YAĞI

15 Mart 2013 | Yorum Yok
PANCAR (Beta vulgaris)

PANCAR (Beta vulgaris)

7 Kasım 2013 | Yorum Yok
KARAÇALI (Paliurus Aculeatus)

KARAÇALI (Paliurus Aculeatus)

15 Eylül 2013 | Yorum Yok
GÜVEY FENERİ (Solanaceae)

GÜVEY FENERİ (Solanaceae)

2 Şubat 2013 | Yorum Yok

Twitter Takip Et