Bitkisel Yağlar

KARAÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

karaüzüm çekirdeği yağı1 KARAÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

ÜZÜM VE KARAÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞININ FAYDALARI

Karaüzüm çekirdeği yağı

Karaüzüm çekirdeği yağı; Üzüm hasadından sonra, şarap ve meyve suyu için üzümler sıkıldıktan sonra, posa içerisinden ayrıştırılan üzüm çekirdekleri, soğuk pres yöntemiyle sıkılarak, üzüm çekirdeği yağı elde edilir. Üzüm çekirdegi yağı içeriğindeki E vitamini ve omega 6 kolesterol sağlığı açısından faydalıdır. Karaüzüm çekirdeği yağı linoleikasit ve oleik asit diye bilinen doymamış yağ asitleri bakımından zengindir.

Karaüzüm çekirdeği yağının elde edilmesi öbür yağlara nazaran daha güçtür. Üzüm çekirdeği yaklaşık %10-12 oranında sabit yağ içerir. Üzümün türüne ve yetiştiği bölgenin iklim koşullarına göre bu oran değişkenlik gösterebilir.Üzüm çekirdek yağı ‘nın kokusu ve rengi, iklim koşulları, yetiştiği toprağın özelliğine ve kurutulma şartlarına göre farklılık gösterebilir.

karaüzüm çekirdeği yağının faydaları

Üzüm çekirdeği yağı cilt için koruyucu etkilerde bulunur. Değerli bir cilt bakım üründür. Üzüm çekirdeği yağının faydaları cilt kırışıklıklarını giderici ve cilt sarkmasını önleyicidir. Aromaterapi de masaj yağı olarak kullanılır. Üzüm çekirdegi yagı masaj yağı olarak, saç vücut el dudak kremlerinde ve güneş yanığı ürünlerinde kullanılır.

Baobabyagi KARAÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Masaj olarak eklem ağrılarında kullanılması üzüm çekirdeği yağının bir diğer faydasıdır. Saç dökülmesini önleyici etkisi vardır. Cilt sorunlarına iyi gelir, cildi güzelleştirir ve cildin sarkmasını engeller. Alerjik problemleri önleyici özelliği vardır. Deri hastalıklarına iyi gelir

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılırkaraüzüm çekirdeği yağı nasıl kullanılır KARAÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Dahilen; 1 fincan ılık suya 5-6 damla damlatılarak kullanılır. Haricen; cilde friksiyon yoluyla uygulanır. Salata soslarında, marinatlarda kullanılabilir. Eklem ağrılarında masaj olarak uygulanır

cilt bakımında karaüzüm çekirdeği yağı

Yüzün temizledikten sonra üzüm çekirdeği yağını göz altlarına ve çevresine yüzünüze masaj yönyemiyle uygulayarak yorgunluktan ve stresten oluşan şişkinlikler ve morluklar düzenli uygulamayla giderilebir.

Bağ dokularını güçlendirerek cilt sarkmasına engel olmak, cildin elastik, yumuşak ve düzgün olmasını sağlamak ve buna benzer güzellik ürünü olarak üzüm çekirdeğinin tavsiye edilen miktarı, günde 150 ile 300 miligramdır.

SIRADAKİ MAKALE: KAKAO YAĞI

Paylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

KARAÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum Yaz

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Facebook Takip Et

Rastgele Yazılar

KAVUN (Cucumis melo)

KAVUN (Cucumis melo)

17 Eylül 2013 | Yorum Yok
KABAK (Cucurbita pepo)

KABAK (Cucurbita pepo)

16 Eylül 2013 | Yorum Yok
YARPUZ (Mentha pulegium)

YARPUZ (Mentha pulegium)

15 Ocak 2013 | Yorum Yok
BANOTU (Hyoscyamus niger)

BANOTU (Hyoscyamus niger)

18 Mayıs 2013 | Yorum Yok
MERCİMEK (Lens culinaris)

MERCİMEK (Lens culinaris)

24 Ekim 2013 | Yorum Yok

Twitter Takip Et