Bitkisel Yağlar

İZLANDA LİKENİ (Cetraria Islandica)

izlanda likeni 300x225 İZLANDA LİKENİ (Cetraria Islandica)

İZLANDA LİKENİNİN FAYDALARI VE YAPISAL ÖZELLİKLERİ

İZLANDA LİKENİ

(Cetraria Islandica)

İzlanda likeni :Nemli kayalıklarda ve ormanlarda yetişen bir yosun türüdür. Zeytin yeşili renginde, dantel gibi tırtılı parçalar halindedir. Yaz aylarında toplanıp kurutulur. İçerisinde başta likenin olmak üzere, cetrarin, acı madde ve müsilaj vardır.

İzlanda likeni diye anılsa da genellikle İskandinavya ülkeleri, Balkanlar, Doğu Avrupa ülkeleri, Kafkaslar, Sibirya, Kuzey Ame¬rika ve Türkiye’nin yüksek dağlarında yabani olarak kendiliğinden yetişir.

İzlanda likeninin faydaları

Baobabyagi İZLANDA LİKENİ (Cetraria Islandica)

İştah açıcıdır. Yatıştırıcı etkisi ile vücudu rahatlatır. Sindirimi kolaylaştırır ve gastrit şikayetlerini azaltır. İdrar söktürücüdür.

Özellikle, göğsü yumuşatıcı etkisi ile kronik bronşite karşı oldukça faydalıdır. Öksürüğü keser ve nefes darlığını giderir. Verem hastalığına karşı da faydalıdır.

İzlanda likeni nasıl kullanılır

Kurutulup toz haline getirildikten sonra sıcak suda demlenerek kullanılır.

SIRADAKİ MAKALEMİZ: KALABAR BAKLASI

Paylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

İZLANDA LİKENİ (Cetraria Islandica) Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum Yaz

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

doayagreklam.gif (300×250)

Facebook Takip Et

Rastgele Yazılar

ZAMBAK ÇİÇEĞİ (Liliaceae)

ZAMBAK ÇİÇEĞİ (Liliaceae)

18 Ocak 2013 | Yorum Yok
BOĞADİKENİ OTU

BOĞADİKENİ OTU

20 Mayıs 2013 | Yorum Yok
KABAKULAK OTU (Aristolochia)

KABAKULAK OTU (Aristolochia)

13 Eylül 2013 | Yorum Yok
HAYIT OTU (Vitex agnus-castus)

HAYIT OTU (Vitex agnus-castus)

18 Kasım 2012 | Yorum Yok
MERSİN AĞACI (Myrtus communis)

MERSİN AĞACI (Myrtus communis)

4 Nisan 2013 | Yorum Yok

Twitter Takip Et

Trend