Bitkisel Yağlar

ITIR YAĞI ( Oleum Pelargonii )

ıtır yağı nasıl kullanılır ITIR YAĞI ( Oleum Pelargonii )

ITIR YAĞININ FAYDALARI VE KULLANIMI

ITIR YAĞI ( Oleum Pelargonii )

Itır (Pelargonium), turnagagasıgiller (Geraniaceae) familyasından Pelargonium cinsinden 14-40 cm boylarında, Haziran-Temmuz aylarında morumsu-pembe renkli çiçekler açan çok yıllık otsu bir bitki türlerin ortak adıdır. Toprak altı kısmı etlidir.  Taban yaprakları kalp şeklindedir. Çiçek durumu 5-10 çiçeklidir. Çanak yaprakları beş parçalı, kırmızımtrak renklidir. Uçucu yağ ve buharlı distilasyon yöntemiyle elde edilen ıtır yağı, sabun ve parfümeri sanayiinde önemli bir koku verici maddedir. uluslar arası litaratürde geranium oil olarak bilinir.

Itır yağının faydaları

Uçucu yağ ve buharlı distilasyon yöntemiyle elde edilen ıtır yağı, güle de benzeyen güzel kokusundan dolayı karışım yağlarda, oda kokusu olarak ve genel koku verme amacı ile kullanılmaktadır. Cildi güzelleştirir. İshali keser. Boğaz ağrılarını giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardımcı olur. Kanı temizler. Sakinleştiricidir. Ciltteki yanıkları, egzama ve akne şikâyetlerini giderir ve cildi güzelleştirir.

Baobabyagi ITIR YAĞI ( Oleum Pelargonii )

Böbrekler ve karaciğerin güçlenmesi için faydalı olabilir, kanamaları durdurmaya yardımcı olur. Antiseptik özellikleri, ağız ülserleri, boğaz ağrıları, kesik ve enfeksiyonlarda fayda sağlayabilir. İltihap giderici, yatıştırıcı ve damar daraltıcı özellikleri, onun akne, yanıklar, cildin su toplaması, hemoroid, kesikler, egzama, kan toplamış gözenek, isilik ve artritin tedavisine destek olarak başarı sağlayabilir.ıtır yağının faydaları ITIR YAĞI ( Oleum Pelargonii )

ıtır yağı nasıl kullanılır

Masaj, İnhalasyon ve Banyo şeklinde uygulanır. Masaj yağı; 50ml Tatlı Badem yağı, 20ml Jojoba yağı, 20ml Işıldak yağı (eşek otu), 5ml Itır yağı, 5ml Mercanköşk yağı karıştırılarak elde edilir. Bu masaj yağı ile sırt, omuz, kollar ve bacaklar ovalanarak masaj yapılır.

İshal ve kanama şikayetlerinde haşlanarak çay gibi içilir. Gargarası boğaz ağrılarına iyi gelir. Cilde olan faydası nedeniyle losyon yapımında da kullanılır. Ayrıca, güzel kokusu ve görünüşünden dolayı süs bitkisi olarak kullanımı oldukça yaygındır.

BİR SONRAKİ MAKALE: İĞDE YAĞI

Paylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

ITIR YAĞI ( Oleum Pelargonii ) Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum Yaz

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Facebook Takip Et

Rastgele Yazılar

OĞUL OTU (Melissa officinalis)

OĞUL OTU (Melissa officinalis)

28 Ekim 2013 | Yorum Yok
NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI

NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI

1 Mart 2013 | Yorum Yok
MARGARİT (Leucanthemum vulgare)

MARGARİT (Leucanthemum vulgare)

23 Ekim 2013 | Yorum Yok
DAM KORUĞU (Sedum acre)

DAM KORUĞU (Sedum acre)

17 Temmuz 2013 | Yorum Yok
ISIRGAN OTU (Urtica)

ISIRGAN OTU (Urtica)

18 Kasım 2012 | Yorum Yok

Twitter Takip Et