Bitkisel Yağlar

ISIRGAN TOHUMU YAĞI (Urtica oill )

ısırgan tohumu yağının faydaları ISIRGAN TOHUMU YAĞI (Urtica oill )

ISIRGAN TOHUMU YAĞININ FAYDALARI VE KULLANIMI

ISIRGAN TOHUMU YAĞI (Urtica oill )

Isırgan otu (Urtica), ısırgangiller (Urticaceae) familyasının Urtica cinsinden Mayıs-Ağustos ayları arasında çiçek açan, bir yıllık veya çok yıllık bir evcikli otsu bitki türlerinin ortak adı. Taşıdığı emergenz tüyler, bitkiye dokununca başı kırılır ve içindeki formik asit, histamin gibi maddeler, cilde değen yerde kaşıntı ve kızarıklık yapar, bu nedenle Türkçe’de ısırgan denmektedir. Isırgan otu bitkisi günümüzde batı tıbbında pek çok ilaç içerisinde ticari olarak kullanılmaktadır. Avrupa, Kuzey Amerika, Asya’nın soğuk bölgeleri ve Kanada’nın bazı bölgelerinde doğal olarak yetişen bitki1 metre uzunluğa erişebilir.

Isırgan tohumu yağı

Isırgan tohumu yağı, Isırgan tohumunun preslenmesiyle elde edilir. Potasyum tuzları, organik asitler, histamin ve asetilkolin içerir. Isırgan otu tohumu ise ısırgan otunun en faydalı kısmı arasında yer alır. Isırgan tohumu yağı bitkisel yağlar içerisinde sıklıkla karşımıza çıkan ve tüketilesi için çokça neden olan bir bitkisel yağdır.

Isırgan tohumu yağının faydaları

Baobabyagi ISIRGAN TOHUMU YAĞI (Urtica oill )

Saç güçsüzlüğünde ve dökülmesinde etkilidir. Cildi besleyici özelliği vardır. Selülit giderici özelliği kuvvetli olmakla birlikte cildin bağ dokusunu güçlendirdiği bilinmektedir. Cildin geç yaşlanmasına da yardımcı olur. Kansere karşı koruyucudur. İştah açar. İdrarı arttırır ve kanı temizler.

Dıştan tatbik edildiği zaman, iç organlarda biriken kanı çeker. Romatizma ve mafsal ağrılarını dindirir. Burun kanamasını keser. Egzamanın şikayetlerini giderir. Adet kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Böbrek kumlarını döker. Balgam söktürür. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırır. Göğsü, böbreği ve karaciğeri temizler. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Saç dökülmesine faydalıdır.

Isırgan tohumu yağının kullanımı

Dahilen bir fincan suyun içine 5 damla damlatılıp günde 2 kez kullanılır. Haricen cildinize masaj yaparak kullanabilirsiniz. Saç diplerine friksiyon yaparak uygulanabilir.

BİR SONRAKİ MAKALE: ITIR YAĞI 

Paylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

ISIRGAN TOHUMU YAĞI (Urtica oill ) Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum Yaz

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Facebook Takip Et

Rastgele Yazılar

LOBEYLA (Lobelia inflata)

LOBEYLA (Lobelia inflata)

2 Ekim 2013 | Yorum Yok
ABDESTBOZAN OTU

ABDESTBOZAN OTU

23 Nisan 2013 | Yorum Yok
MÜRVER (Sambucus)

MÜRVER (Sambucus)

3 Nisan 2013 | Yorum Yok
SİYAH ÇAY

SİYAH ÇAY

9 Ocak 2013 | Yorum Yok
PAZI (Beta vulgaris var. cicla)

PAZI (Beta vulgaris var. cicla)

5 Aralık 2012 | Yorum Yok

Twitter Takip Et