DEFNE TOHUMU YAĞI

defne yağının faydaları DEFNE TOHUMU YAĞI

DEFNE TOHUMU YAĞININ FAYDALARI VE KULLANIMI

DEFNE TOHUMU YAĞI

Defne ağacı, defnegiller (Lauraceae) familyasının Laurus cinsini oluşturan herdem yeşil ağaç veya ağaççık görünümündeki bitki türüdür. Defne Bitkisi; 6-7 metreye kadar boylana bilen ve sarı renkte çiçekler açan, yaprakları güzel kokulu ve kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. Yapraklarından yeşil renkli bir yağ olan Defne yağı çıkarılır.

Defne tohumu yağı defne ağacı tohumlarından sıkma yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Defne yağı ,30°C’de eriyen bir yağdır. %95 yağ asitlerinden ve %5 esansiyel yağlardan oluşur. Defne yağı, en çok sabun üretiminde kullanılıp, bunun yanı sıra kozmetik sanayisinde cilt nemlendiricisi ve genel masaj yağı olarakta tercih edilmektedir.

Defne tohumu yağının faydaları

Baş ağrısı, nefes darlığı ve öksürük için kullanılır. Kan şekerini dengeler. Mantarda ve adale ağrılarında faydalıdır. Kas gevşeticidir. Gargara şeklinde uygulandığında bademcik iltihabı ve gribal enfeksiyonları iyileştirir. Romatizmal ağrıları dindiricidir. Vücut parazitlerini öldürür. Saçın uzamasına yardımcı olur.

Defne tohumu yağı saç diplerindeki hücreleri aktive ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli nedenlerden kaynaklanan kepeklenmenin azalmasını ve zamanla ortadan kalkmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar.

Defne tohumu yağı nasıl kullanılır

Defne tohumu yağı kaslarda gevşeme yapar ve sıcaklık verir. Antiseptk özelliğinden dolayı vücud ısısını artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Vücud direncinin artırılmasında, eklem ağrılarında, adet sancılarında, soğuk algınlığına bağlı ağrılarda, viral enfeksiyonlarda kullanılır.

Defne tohumu yağı , dahili olarak, günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3-4 damla damlatılarak alınır. Merhem olarak ta; 10 gr defne yağı ile 100 gr shea butter yağıı karıştırılarak merhem haline getirilebilir ve haricen vücuda masaj yapılarak uygulanır. Ayak kokularında suya 3 damla damlatılarak kullanılır.

UYAR:  Hamilelik döneminde kullanılması çok sakıncalıdır. Yakıcı özelliği nedeniyle cilt üzerinde kullanırken dikkat edilmelidir.

BİR SONRAKİ MAKALEMİZ: DEVEDİKENİ YAĞI

Paylaş / Yer imi

Bir Cevap Yazın