Bitkisel Yağlar

ÇEMEN TOHUMU YAĞI

çemen tohumu yağı ÇEMEN TOHUMU YAĞI

ÇEMEN TOHUMU YAĞININ FAYDALARI VE KULLANIMI

ÇEMEN TOHUMU YAĞI

Çemen tohumu yağı, Çemen Otu (Trigonella foenum-graecum) baklagiller familyasına ait bir ot türü. Anavatanı Yakın Doğu, özellikle Lübnan ve Suriye, Güneybatı Avrupa, Hindistan ve Çin’dir. Çin’den Akdeniz’e kadar geniş bir alana yaygındır.

Tohumları ve bazı ülkelerde yeşil yaprakları da ıspanak gibi tüketilmektedir. Tadı acımsı ve aromatiktir. Esansında 40 çeşit madde bulunur. Çemen tohumu yağı ise çemen taohumlarının soğuk pres yöntemiyle sıkılarak  elde edilmektedir.

Çemen tohumu yağının faydaları

Baobabyagi ÇEMEN TOHUMU YAĞI

Göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü ve kuvvet verici etkileri vardır. Haricen kullanıldığında çıbanların olgunlaştırılmasına yardımcı olur.İştah açar. Metabolizmayı kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Balgam söktürücüdür. Kan şekerini ve kolestrolü düşürür. Ağrı kesicidir. Vajinal yaraları tedavi eder. Romatizma, siyatik ve gut rahatsızlıklarında faydalıdır.

Çemen tohumu yağı nasıl kullanılır

Çemen tohumu yağı, özellikle cilt güzelliğinde sık kullanılan bir aromatik bitki yağıdır.Çemen tohumu yağıı günde bir kere bir fincan suya 3-5 damla damlatılarak içilebilir. Cilde bakımında  masaj yaparak cilde uygulanabilir. Romatizma ağrılarında çemen otu yağını susam yağı ile karıştırarak masaj masaj yöntemiyle uygulamak etkili sonuç vermektedir.

Tırnak ağrılarında ve ateş yanığına sürülürse iyi gelir, vücuda sürülürse her türlü kokuyu giderir. Selülitte, sivilcelerde, romatizma ve gutta faydalıdır. Romatizma, gut, siyatikte, iltihap ve çıbanlar için.

BİR SONRAKİ MAKALE: ÇUHA ÇİÇEĞİ YAĞI

Paylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

ÇEMEN TOHUMU YAĞI Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum Yaz

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

doayagreklam.gif (300×250)

Facebook Takip Et

Rastgele Yazılar

KOCA YEMİŞ (Arbutus unedo)

KOCA YEMİŞ (Arbutus unedo)

23 Eylül 2013 | Yorum Yok
FİLİSKİN (Mentha pulegium)

FİLİSKİN (Mentha pulegium)

12 Ağustos 2013 | Yorum Yok
OKALİPTUS AĞACI (Myrtaceae)

OKALİPTUS AĞACI (Myrtaceae)

3 Aralık 2012 | Yorum Yok
KEDİ OTU KÖKÜ (Uncaria tomentosa)

KEDİ OTU KÖKÜ (Uncaria tomentosa)

23 Kasım 2012 | Yorum Yok
AYRIK OTU (Elytrigia repens)

AYRIK OTU (Elytrigia repens)

24 Ekim 2012 | Yorum Yok

Twitter Takip Et

Trend