Bitkisel Yağlar

ÇAY AĞACI YAĞI ( tea tree oil )

çay ağacı yağı ÇAY AĞACI YAĞI ( tea tree oil )

ÇAY AĞACI YAĞININ FAYDALARI VE KULLANIMI

ÇAY AĞACI YAĞI ( tea tree oil )

Çay ağacı yağı ( melaleuca alternifolia )  kökeni Avustralya olan bitkinin yapraklarının buharla damıtılmasından elde edilmektedir. Pek çok rahatsızlık için doğal bir ilaç olarak kullanılmakta. Tea Tree Oil olarak da bilinen bu çay ağacı, 2 metreyi bulan ağacın yapraklarından elde edilir.

Yüzyıllarca Avustralya yerlileri bu ağacın yapraklarından elde edilen yağı ve esansı çeşitli hastalıklarda kullanmışlar ve hala da kullanmaktadırlar. Bileşiminde, Terpinen, Alphaterpineol, Zymen,  Cineo gibi vitaminler ve mineraller barındırmaktadır. Uçucu yağı, renksiz veya uçuk sarımsı yeşil renkte, taze, baharatlı-kafuru kokulu sıvıdır.İkinci dünya savaşında askerlere dezenfektan olarak kullanmaları için dağıtılmıştır.

Çay ağacı yağının faydaları

Çay ağacı yağı, cerrahide tamamlayıcı tedavi olarak kullanılmış olup, yanık bakımı ve diş bakımında kullanılır. Antiseptik (mikrop öldürücü) etkisi vardır. Yaz döneminde sinek ve böceklerin uzak tutulması amacıyla kullanılır. Mantar, egzema, kulak-burun-boğaz ve cilt enfeksiyonlarında sorunlu bölgeye sürme ve kompres, akne, uçuk, iltihap ve baş ağrısında sorunlu bölgeye sürme, sinüzit ve ağız ülserinde masaj ve sorunlu bölgeye direkt sürme şeklinde uygulandığında faydalı olmaktadır.Ağız ülserleri, uçuk, yorgunluk, hemoroid, solunum enfeksiyonları ve bağışıklık sistemi için
oldukça faydalıdır.

 Çay ağacı yağı nasıl kullanılırçay ağacı ÇAY AĞACI YAĞI ( tea tree oil )

Baobabyagi ÇAY AĞACI YAĞI ( tea tree oil )

Ayak parmaklarında meydana gelen siğiller, alerjik  kaşıntılı deri rahatsızlıklarında da kullanılır. Rahatsız olan bölgeye çay ağacı yağından bir kaç damla  sürülür. Suyla inceltilip saca sürüldüğünde bit ve uyuz gibi sıkıntıların çözümünde etkilidir ve  koruyucudur. Çay ağacı yağının bir iki damlası sivilce ya da böcek ısırıklarının kısa zamanda iyileşmesi için birebirdir.

Enfeksiyon için en etkili yağlardan biri olan çay ağacı yağı mantar, bakteri ya da virüs nedeniyle iltihaplanmış cilde bir pamuk ile direk olarak sürülebilir. Yağ cildin sağlıklı bölgelerinde tahrişe neden olmadan düzenli kullanımla iltihaplı bölgenin temizlenmesini sağlar.

 

BİR SONRAKİ MAKALEMİZ: ÇEMEN OTU YAĞI

 

Paylaş / Yer imi

Doa Kozmetik

ÇAY AĞACI YAĞI ( tea tree oil ) Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum Yaz

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

doayagreklam.gif (300×250)

Facebook Takip Et

Rastgele Yazılar

KILIÇ OTU (Hypericum perforatum)

KILIÇ OTU (Hypericum perforatum)

1 Nisan 2013 | Yorum Yok
MUŞMULA ( Mespilus germanica)

MUŞMULA ( Mespilus germanica)

23 Ekim 2013 | Yorum Yok
VEBA OTU (Petasites Officinalis)

VEBA OTU (Petasites Officinalis)

19 Kasım 2013 | Yorum Yok
NANE YAĞI

NANE YAĞI

15 Mart 2013 | Yorum Yok
KEDİ OTU (Uncaria tomentosa)

KEDİ OTU (Uncaria tomentosa)

4 Kasım 2012 | Yorum Yok

Twitter Takip Et

Trend